JBL SAFE STOP CO2 TERUGSLAGVENTIEL

JBL SAFE STOP CO2 TERUGSLAGVENTIEL
Euro 6.50 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode6468100
4014162646811
JBL PROFLORA SafeStop
Voorkomt dat water uit het aquarium terugloopt in de CO2 techniek (terugslagventiel)
Heel eenvoudige montage: CO2-slang doorsnijden en terugloopventiel daartussen plaatsen (pijl wijst in de richting van het aquarium)
Veilig: Borgmoeren voorkomen dat de CO2 slang wegglijdt
Voor CO2-slangen met Ø 4/6 mm
Inhoud: 1 waterterugloopventiel voor CO2 systemen incl. slangkoppelingen

Waarom is een terugloopventiel dringend nodig?
Zolang CO2 in het aquarium wordt geleid door de toevoerende CO2 slang, bestaat er geen gevaar dat er aquariumwater in de slang terecht komt. Wanneer de CO2 toevoer echter ’s nachts door het magneetventiel wordt onderbroken of de CO2 voorraadfles leeg is, zal het in de slang verblijvende CO2 in het water oplossen en zal het water steeds verder in de slang terechtkomen. Wanneer dit bij de techniek, zoals het magneetventiel of de drukregelaar, terechtkomt kan het daar corrosie (roest) veroorzaken en de techniek stuk maken. Het terugloopventiel functioneert als een klep dat het CO2 gas alleen onder druk in één richting door laat (richting met pijl aangegeven op de behuizing).

Hoe moet het gemonteerd worden?
In het ideale geval zo dicht mogelijk bij het aquariumwater, net boven de waterspiegel. Zo kan maar heel weinig CO2 in de slang binnendringen.

Tip:
Voor luchttoevoer (membraanpomp/ luchtpomp) is dit terugloopventiel niet geschikt daar luchtpompen niet de juiste luchtdruk opbouwen zoals een CO2 installatie met gas dat doet. Voor luchtpompen is een eigen terugloopventiel beschikbaar: JBL ProSilent Safe.