JBL AQUA EX 45-70 BODEMREINIGER

JBL AQUA EX 45-70 BODEMREINIGER
Euro 34.22 Euro 29.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode6142800
4014162614285
bodemvuilzuiger met kraan
JBL AquaEx Set 45-70
Bodemreiniger met automatisch aanzuigsysteem
Geavanceerde en zeer effectieve bodemreiniger voor het afzuigen van vuil in aquarium vanaf 45 cm hoogte
Toepassing: Molmklok schudden, water stroomt in de emmer, vuil uit de bodemgrond zuigen, afsluitkraan sluiten
Een hoek aan de zuigklok maakt het bij het draaien goed mogelijk vuil op te wervelen & maakt aquariumhoeken bereikbaar
Veiligheid voor de dieren: Uitneembare zeef voor het reinigen en tegen het per ongeluk opzuigen van planten, garnalen en vissen
Inhoud: 1 zuigklok met aanzuigventiel, Ø 4 cm, lengte 27 of 46 cm, incl. 2 m slang (12/16 mm), 2 clips, afsluitkraan

Regelmatige waterverversing
Voer, plantenresten en stofwisselingsproducten belasten het aquariumwater. Omdat aquariumfilters deze stoffen niet volledig uit het water kunnen verwijderen en een groot deel van het vuil in het substraat belandt moet regelmatig een waterverversing (circa om de 2 weken 1/3 van het water) worden uitgevoerd. De gedeeltelijke waterverversing moet altijd verbonden worden met het afzuigen van het substraat. Na de gedeeltelijke waterverversing moet absoluut een goede watervoorbereider, zoals JBL Biotopol, worden ingezet om het nieuwe leidingwater visvriendelijk te maken.

Eenvoudig in gebruik:
Molmklok in het aquariumwater houden, op en neer beweging en het uiteinde van de slang in de emmer houden. Water stroomt vanzelf in de emmer. Met de molmklok de bodem reinigen. Om te stoppen gewoon de molmklok uit het water nemen en/of de afsluitkraan aan het uiteinde van de slang sluiten.

Zo wordt de aquariumbodem goed gereinigd:
Beweeg de molmklok met draaiende bewegingen in de bodemgrond van uw aquarium. De aanzuigkracht trekt de bodem en het vuil in de molmklok naar boven. Door het eigen gewicht valt het substraat weer naar beneden en wordt alleen het vuil uit het aquarium gezogen. Bij fijn zand kunt u de zuigkracht aanpassen door de klok wat op te tillen zodat het lichte zand weer naar beneden valt. Een zeef in de klok voorkomt het per ongeluk aanzuigen van vissen en garnalen. De zeef kan eruit gehaald worden om te worden gereinigd.
Als er een langdurige meststof onder de dekkende kiezellaag zit (bijv. JBL PROFLORA AQUA BASIS) mag de molmklok niet zo diep mogelijk in het substraat worden gestoken maar alleen in de dekkende laag bodemgrond.