DENNERLE CARBO CARE PRO 250ML

DENNERLE CARBO CARE PRO 250ML
Euro 11.99 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode4808
4001615048087
DENNERLE CARBO CARE PRO 250 ML
KOOLSTOFBEMESTER
Actieve koolstofdioxide voor snellere plantengroei
Voorziet alle aquariumplanten snel en effectief van gemakkelijk beschikbare koolstofdioxide
Versnelt de plantengroei
Verhoogt de concurrentiekracht van de planten ten opzichte van algen
Al na enkele weken is het resultaat zichtbaar
Kan met en zonder extra kooldioxidebemesting gebruikt worden
Wordt uitstekend biologisch verdragen door alle aquariumbewoners (vissen, garnalen, kreeften, slakken, enz.) bij vakkundige dosering en gebruik

KOOLSTOF – BASIS VAN HET LEVEN
Koolstof (kooldioxide) is de belangrijkste voedingsstof voor aquariumplanten. Circa 40% van de droge plantenmassa bestaat uit datgene, waar in het aquarium juist een tekort aan is. Het gevolg is: slechte plantengroei. En wanneer de planten slecht groeien, krijgen de ongewenste algen de kans.

Carbo Booster Max voorziet alle aquariumplanten snel en effectief van gemakkelijk beschikbare koolstofdioxide.
Alle planten, van mossen en Echinodorussen en Cryptocorynen tot en met snelgroeiende stengelplanten worden voller en krachtiger. De bladeren worden duidelijk groter met diepere kleuren. Het succes is al na enkele weken zichtbaar – let op de scheuttoppen en jonge bladeren.

Door de weelderige, gezonde groei stijgt de concurrentiekracht van de planten ten opzichte van algen. Ongewenste algen worden daardoor verdrongen. Het hele aquarium wordt gezonder, groener en fraaier.


ZO WERKT CARBO CARE PRO:
Basis van de plantenstofwisseling is de fotosynthese. In dit biochemische proces wordt zonne-energie "opgevangen" en opgeslagen in energierijke koolstofverbindingen. Een dergelijke energierijke verbinding is bijvoorbeeld suiker. Deze verbindingen worden door de planten (a) als universele energiebron benut of (b) voor het aanmaken van andere verbindingen gebruikt. Om bij suiker als voorbeeld te blijven: de plant kan de suiker in zijn cellen weer "verbranden" en met de vrijgekomen energie andere stofwisselingsprocessen aandrijven. Of de suiker kan bijvoorbeeld verwerkt worden tot cellulose. Cellulose, ook wel, ‘houtstof’ genoemd, is de stof die bomen hun stevigheid verleent en bestaat uit niets anders dan lange suikerketens.

Hoe kan de plant stoffen in andere stoffen omzetten?De kern van de plantenstofwisseling is de zogenaamde citroenzuurcyclus. De citroenzuurcyclus lijkt op een fabriek. Hier worden de uiteenlopende stoffen naar binnen geloodst om de vereiste stoffen te maken. Met behulp van deze stofwisseling kan de plant alle vitale koolstofverbindingen zelf maken: koolhydraten, vetten, proteïne, vitamine, secundaire plantenstoffen, etc.