JBL PRONOVO CORYDORAS M 100ML

JBL PRONOVO CORYDORAS M 100ML
Euro 8.59 Euro 7.59 *Prijzen zijn inclusief btw *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode3134100
4014162313416
JBL PRONOVO CORYDORAS TAB M
Voedertabletten voor alle pantsermeervallen van 1-20 cm
Ideaal hoofdvoer voor alle pantsermeervallen (Corydoras, Aspidoras, Brochis, Scleromystax, Dianema, Hoplosternum enz.)
Gebruik: naar de bodem van het aquarium laten zinken. Bij schemeractieve soorten pas geven nadat de verlichting is uitgeschakeld
Natuurlijke ingrediënten zonder kunstmatige toevoegingen voor een natuurgetrouwe verzorging en gezonde pantsermeervallen. Getest tijdens JBL onderzoeksexpedities in de tropen
Heel hoge acceptatiegraad, ook bij kieskeurige soorten, dankzij hoogwaardige ingrediënten, zoals zalm, krill, garnalen en spirulina
Inhoud: origineel verzegeld, lucht- en lichtdicht, recyclebaar potje met doseerhulp in de deksel

Pantsermeervallen zijn bodembewonende vissen uit Zuid-Amerika die met hun baarddraden op of in de bodem naar voer zoeken. Om deze reden mag de bodemgrond niet grof en nooit scherp zijn. Ze leven graag in gezelschap (behalve C. acutus) en zijn van nature vreedzaam.

Pantsermeervallen zijn alleseters, die detritus (organische substanties) opnemen van of uit de bodem. Daarmee strekt hun voedingsspectrum zich over bijna alles uit dat in natuurlijke wateren te vinden is. In JBL PRONOVO CORYDORAS wordt hier bij de samenstelling van plantaardige en dierlijke bestanddelen rekening mee gehouden.

Wat te doen wanneer u verschillende bodembewoners in EEN aquarium verzorgt?
Ook vissen beschikken over een smaakzintuig en zullen voer weigeren wanneer het hen niet smaakt. Daarnaast is het zo dat we onder de bodembewoners GEEN soorten in onze aquariums verzorgen waarvoor het problematisch zou zijn wanneer ze van een voedingstablet eten die eigenlijk voor een andere soort bestemd is (bijv. bermpje).
Daarom kunt u beide soorten tabletten (bijv. JBL PRONOVO CORYDORAS voor pantsermeervallen en JBL PRONOVO BOTIA voor modderkruipers) tegelijk voeren. Dit is zelfs positief voor de vissen omdat hen dan meer afwisseling wordt geboden.

Wat is het verschil tussen tabletten en wafels?
Uit productie oogpunt worden voedertabletten (bijv. JBL PRONOVO TAB, JBL PRONOVO CORYDORAS) mechanisch samengeperst van fijn vlokvoer of granulaat. Wafels worden daarentegen van een brei gemaakt en door de extruder als een ‘eindeloze worst’ tevoorschijn geperst, dun afgesneden en vervolgens gedroogd. De doorsnede van de ‘worst’ bepaalt dan de doorsnede van de wafel. Bij JBL PRONOVO PLECO ontstaan zo twee formaten: M en XL.
Bij de productie is het zo dat wafels harder kunnen worden gemaakt, zodat ze ook na langere tijd (wanneer het donker wordt) nog steeds als 'hard' voedsel beschikbaar zijn voor de zuigmeervallen en afgeschraapt kunnen worden.